HTML

KREATÍVMINDEN

Minden, ami engem érdekel, egyszerűen minden. Kultúra, irodalom, mese, vers, program, mindennapi hírek, gasztronómia, receptek, humor. Tudod-e, tudtad-e? S minden amit két kis kezed által készítesz.. /Üvegfestészet , decoupage, rajz, festészet, hobby, barkács otthon, mit miből hogyan,) Imádom még a szép, nem minden napi képeket.

Friss topikok

  • Mazsatka: Nagyon szép írás!!!! Nagyon tetszik!! GRATULA!! Puszy (2008.09.17. 19:50) Ősz táján

Gasztro- és bortúrák, kedvezmények, bemutatók országszerte

2008.03.21. 09:10 Helena59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gasztro- és bortúrák, kedvezmények, bemutatók országszerte

 

Egyedül vagy társasággal, kerékpáron vagy autóval, kicsiknek és nagyoknak egyaránt gazdag programo­kat kínál 

 

a Falusi turizmus európai akcióhete,

amelyet március 29. és április 6. 

 

rendeznek meg.

 

A magyar vidéki vendéglátók immár harmadik alkalommal mutatják be sokszínű kínálatukat.

A nyugalmat kedve­lők számára igazi paradicsom a „jó palócok” lakta Belső-Cserhát. Ellátogat­hatunk például Alsótoldra, amely a szájhagyomány szerint a Toldiak ősi fészke, s a helyiek szerint falujukban ma is szép számmal élnek erős emberek. Több olyan portán is ven­dégeskedhetünk, ahol természetes körülmények között tartják a házi állatokat, s ha kedvünk tartja, akár a velük való mindennapos tevékenységbe is bekapcsolódhatunk. Szintén kellemes kikapcsolódást ígérnek az országos kék túra útvonalán tett kirándulások. Utunk során érinthetjük például a Cserhátalján fekvő Szarvasgedét, amely a nevét Mátyás királytól kapta. Kazár település messze földön híres népviseletéről, napjainkban is élő folklórjáról.

A Mátra kapujában, Nagy­rédén kecskesajtot, s mellé a hegység lankáin érlelt finom nedűket kóstolhatunk.

A Szo­ko­lya melletti Kacár tanyán kéz­­­műves mesterségek fogásait sajátíthatjuk el, és megtapasztalhatjuk, hogy a kosárfonás, fafaragás, fazekasság nem is oly könnyű foglalkozás, a kovácsok munkájáról nem is beszélve. Az akcióhét programjához dunántúli szolgáltatók is szép számmal csatlakoztak, kínálatukból íme egy kis ízelítő.

A Cseszneki vár lábánál található kemencében sült ma­lacságok kerülnek az asztalra, s részt vehetünk balatoni borok kóstolóján is. A dabronyi (Veszprém megye) portákon szintén házias és tájjellegű ételekből kaphatunk ízelítőt, sőt mellé citerazene is dukál.

A remek programlehetőségeket még hosszan lehetne sorolni. Egy biztos, kár lenne kihagyni a kedvezményes ajánlatokat.

Szervezetünk az idei évben is képviselteti magát a február 29. - március 2. között megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon, melynek helyszíne a Hungexpo Budapesti Vásárközpont. Szeretettel várjuk önöket a B pavilon 9/C standján.

 

További információ a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége honlapján, a

 

www.fatosz.hu

http://www.fatosz.hu/11-12880.html

 

címen található.

 

Záró Program

 

 

"EGY TÁL DÖDÖLE, EGYÉL BELŐLE!"

 


Hagyományos ízek, feledésbe merült ételek  kóstolója az Alföldön, a méltán híres Frittmann testvérek boraival, akik a 2007-es évben kiérdemelték "Az év bortermelője" címet.


Ezen a napon lehetősége nyílik a vendégeknek egy közös főzésre, sütésre, ezért várják a jelentkezéseket az igényekkel együtt. A házigazdák a program alkalmából 6-8 féle régi étellel várják a kedves érdeklődőket.

 

Időpont: 2008. április 05. /szombat/ de. 10 órától du. 17 óráig
Helyszín: Bio Tanya Kamilla Vendégház
m: 6115, Kunszállás Tanya 104/B.

Web cím: www.homokhatsag.hu és a

http://www.fatosz.hu/11-12901.html

 

oldalon.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló turizmus előzetes program túra szabadidő kirándulás falusi dödöle

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativminden.blog.hu/api/trackback/id/tr90390403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása